Sposób przygotowania:
Maliny w syropie na zimę
Maliny dokładnie przebieramy, sprawdzając, czy nie są spleśniałe ani robaczywe. Owoce delikatnie płuczemy i osuszamy.
Przygotowujemy syrop. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy do niej cukier, mieszamy, aż cukier się dobrze rozpuści.
Maliny umieszczamy w wyparzonych słoiczkach, zalewamy gorącą zalewą, dokładnie zakręcamy wyparzonymi zakrętkami. Pasteryzujemy. Przechowujemy np. w piwnicy.
Przygotowujemy syrop. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy do niej cukier, mieszamy, aż cukier się dobrze rozpuści.
Maliny umieszczamy w wyparzonych słoiczkach, zalewamy gorącą zalewą, dokładnie zakręcamy wyparzonymi zakrętkami. Pasteryzujemy. Przechowujemy np. w piwnicy.
SylaUla