Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Ogórki kanapkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniałe ogórki o żółtym zabarwieniu idealne na kanapki a także jako dodatek do mięs czy potraw z grilla.

Ogórki kanapkowe

Składniki:

Ogórki kanapkowe

na zalewę:

dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Ogórki kanapkowe

Przygotowanie ogórków:

Ogórki kanapkowe
Umyte ogórki kroimy w grube plastry i układamy w słoikach

Ogórki dokładnie myjemy. Kroimy w grube plastry. Układamy ciasno w wyparzonych słoiczkach.

Przygotowanie zalewy:

Ogórki kanapkowe
Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, zalewamy ogórki w słoikach

Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy.

Etap końcowy:

Ogórki kanapkowe
Gorącą zalewą zalewamy ogórki w słoikach

Gorącą zalewą zalewamy ogórki w słoikach. Zakręcamy nakrętkami. Pasteryzujemy 15 min. Następnie wyciągamy z wody. Odwracamy słoiki do góry dnem. Pozostawiamy do wystygnięcia.