Sposób przygotowania:
Ketchup z papryką i cukinią
Cukinię obrać ze skórki, opłukać i zetrzeć na grubszej tarce. Cebulę też obrać i opłukać i pokroić w kostkę lub rozdrobnić malakserem. Wymieszać razem i nasolić jedną łyżką, odstawić na noc lub na 6 godzin i nie wyciskać . Następnie zagotować bez przykrycia do miękkości, zmiksować.
Dodać przecier pomidorowy i rozgotowaną, zmiksowaną paprykę. Wymieszać i gotować około 5 minut.
Dodać cukier, ocet i resztę przypraw, zagotować i gorące wlewać do słoiczków.
Pasteryzować około 10 minut małe i wynieść do piwnicy.
Dodać przecier pomidorowy i rozgotowaną, zmiksowaną paprykę. Wymieszać i gotować około 5 minut.
Dodać cukier, ocet i resztę przypraw, zagotować i gorące wlewać do słoiczków.
Pasteryzować około 10 minut małe i wynieść do piwnicy.