Sposób przygotowania:
Mango curd - pyszny krem owocowyprzygotowanie
![Mango curd - pyszny krem owocowy Mango curd - pyszny krem owocowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mango-curd-pyszny-krem-owocowy-zoltka-ubijamy-z-cukrem-tak-dluga-az-zbieleja-i-podwoja-swoja-objetosc-353205.jpg)
Mango obieramy i wycinamy pestkę, kroimy w kostkę i miksujemy blenderem na jednolitą papkę.
Żółtka ubijamy z cukrem do białości i aż podwoją swoja objętość. Ustawiamy nad kąpielą wodną i cały czas mieszamy aż masa zgęstnieje trwa to około 20-25 minut. Dodajemy stopniowo masło.
Ja kroję masło w małe kosteczki i dodaje po jednej, mieszam do całkowitego rozpuszczenia i dopiero teraz dodaje kolejną porcje.
Na samym końcu dodajemy cynamon. Całość jeszcze raz miksujemy i przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i pozostawiamy do wystudzenia.
Alex_M
reanja