Sposób przygotowania:
Manna z miodem i sosem truskawkowym
1. Do garnka wlewam 1.5 litra mleka.
2. W ok 300 ml zimnego mleka rozprowadzam ok 12 łyżek manny.
3. Do gotującego mleka dodaję 2 łyżki miodu oraz 300 ml zimnego mleka z manną.
4. Mieszam żeby kasza się nie przypaliła.
5. Po upływie ok 5-7 min, aż kaszka zgęstnieje, wyłączam palnik.
6. Kaszkę przelewam do miski a następnie polewam gotowym sosem truskawkowym. Oczywiście według upodobań nie trzeba już dodawać sosu bo sam miód dodaje kaszce wyjątkowego smaku.
2. W ok 300 ml zimnego mleka rozprowadzam ok 12 łyżek manny.
3. Do gotującego mleka dodaję 2 łyżki miodu oraz 300 ml zimnego mleka z manną.
4. Mieszam żeby kasza się nie przypaliła.
5. Po upływie ok 5-7 min, aż kaszka zgęstnieje, wyłączam palnik.
6. Kaszkę przelewam do miski a następnie polewam gotowym sosem truskawkowym. Oczywiście według upodobań nie trzeba już dodawać sosu bo sam miód dodaje kaszce wyjątkowego smaku.