Sposób przygotowania:
Kasza manna z rabarbarem
Rabarbar umyć, oczyścić z wierzchnich włókien, pokroić na małe kawałki. Na suchą, rozgrzaną patelnię rozsypać cukier. Podgrzewać, aż zacznie się topić i zmieniać kolor na złoty. Do karmelu wrzucić rabarbar. Smażyć, aż karmel się rozpuści, a rabarbar zacznie się rozpadać. Przestudzić. Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę i cały czas mieszać. Kaszę gotować ok. 3 minuty na małym ogniu nie przerywając mieszania. Kaszę lekko przestudzić, rozłoży do 4 miseczek. Na kaszy rozłożyć rabarbar. Śmietanę ubić na sztywno.Pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder i kakao. Bitą śmietanę rozłożyć na rabarbarze. Posypać kolorową posypką.