kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Marchew a la Imperial

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Marchew umyć, oczyścić, opłukać, zalać małą ilością wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru, wlać wino i ugotować na wolnym ogniu

Marchew a la Imperial

Składniki:

Marchew a la Imperial

 

Sposób przygotowania:

Marchew a la Imperial
Marchew umyć, oczyścić, opłukać, zalać małą ilością wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru, wlać wino i ugotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Następnie wydrążyć marchew specjalną łyżeczką, wymieszać z masłem, chwilę poddusić i doprawić. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Pozostałą marchew zużyć do sałatki lub innej potrawy.