daisy16

daisy16

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Marchew na zimno lub ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Zapraszam do zrobienia marchewki na zimno lub ciepło idealną jako dodatek do obiadu. Życzę smacznego!

Marchew na zimno lub ciepło Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marchew na zimno lub ciepło

 

Sposób przygotowania:

Marchew na zimno lub ciepło
Marchew obieramy i kroimy na cieniutkie plasterki. Masło i olej rozgrzać i dodać trochę startego imbiru. Następnie dodajemy naszą marchew i lekko ją solimy i pieprzymy.

Do marchewki dodajemy 1/3 szklanki wody i dusimy pod przykryciem aby była al'dente. Następnie dodajemy miód, wszystko ze sobą dokładnie mieszamy, gdy przestygnie dodajemy posiekana pietruszkę.
Marchew na zimno lub ciepło
marchew obieramy i siekamy na cieniutkie plasterki