Sposób przygotowania:
Marchew duszona do obiadu
Marchew należy umyć i obrać. Następnie kroję ją w kostkę. Obraną cebulę kroję w piórka, czosnek w plasterki.
W rondlu rozpuszczam masło, dodaję cebulę, czosnek ,marchew, kostkę rosołową i pieprz w ziarenkach, mieszam razem i duszę pod przykryciem, raz za czas mieszając. Jak marchew puści sok zalewam całość gotującą się wodą i gotuję do miękkości marchewki.
Na koniec zagęszczam skrobią rozmieszaną w wodzie. Doprawiam świeżo zmielonym pieprzem i przyprawą w płynie.
Marchewka świetnie nam smakuje z ziemniakami i jajkiem sadzonym lub rybą. Jest także doskonałym dodatkiem do kotletów mielonych.
W rondlu rozpuszczam masło, dodaję cebulę, czosnek ,marchew, kostkę rosołową i pieprz w ziarenkach, mieszam razem i duszę pod przykryciem, raz za czas mieszając. Jak marchew puści sok zalewam całość gotującą się wodą i gotuję do miękkości marchewki.
Na koniec zagęszczam skrobią rozmieszaną w wodzie. Doprawiam świeżo zmielonym pieprzem i przyprawą w płynie.
Marchewka świetnie nam smakuje z ziemniakami i jajkiem sadzonym lub rybą. Jest także doskonałym dodatkiem do kotletów mielonych.
mariel78