paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Marchew z papryką do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Marchew duszona z czerwona papryką do obiadu na słodko z miodem i octem balsamicznym podana na sałacie lodowej

Marchew z papryką do obiadu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marchew z papryką do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Marchew z papryką do obiadu
Ocet balsamiczny i miód wymieszać ze sobą. Paprykę opłukać i pokroić w paski wielkości 3 4 cm, marchew obrać, opłukać i również pokroić w paski takiej samej wielkości, przełożyć do rondla. Dodać masło i chwilę dusić. Do marchwi z papryką wlać wodę około 0,5 szklanki. Na małym ogniu dusić warzywa aż woda odparuje. Wlać miód z octem, wymieszać i chwile razem gotować. Wsypać mąkę i doprawić do smaku solą w razie potrzeby, wymieszać. Na pokrojoną w kostkę sałatę lodową wyłożyć paprykę z marchewką w glazurze. Całość posypać natką pietruszki.
Marchew z papryką do obiadu
Paprykę opłukać i pokroić w paski wielkości 3 4 cm, marchew obrać, opłukać i również pokroić w paski takiej samej wielkości, przełożyć do rondla. Dodać masło i chwilę dusić.
Marchew z papryką do obiadu
Do marchwi z papryką wlać wodę około 0,5 szklanki. Na małym ogniu dusić warzywa aż woda odparuje. Wlać miód z octem, wymieszać i chwile razem gotować.
Marchew z papryką do obiadu
Wsypać mąkę i doprawić do smaku solą w razie potrzeby, wymieszać.