Sposób przygotowania:
Buraczki czerwone do obiadu
Buraki kroimy na połówki aby szybko się ugotowały. Gotujemy je w osolonej wodzie ok 1 godziny. Następnie odcedzamy wodę i czekamy aż ostygną.
Obieramy je ze skórki i trzemy na tarce na najmniejszych oczkach.(ja tarłam na oczkach jak na placki ziemniaczane).
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dodajemy musztardy ,dokładnie mieszamy i pozostawiamy na ok 15 min.
Obieramy je ze skórki i trzemy na tarce na najmniejszych oczkach.(ja tarłam na oczkach jak na placki ziemniaczane).
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dodajemy musztardy ,dokładnie mieszamy i pozostawiamy na ok 15 min.
![Buraczki czerwone do obiadu Buraczki czerwone do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-czerwone-do-obiadu-412347.jpg)
![Buraczki czerwone do obiadu Buraczki czerwone do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-czerwone-do-obiadu-412349.jpg)
![Buraczki czerwone do obiadu Buraczki czerwone do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-czerwone-do-obiadu-412351.jpg)
![Buraczki czerwone do obiadu Buraczki czerwone do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-czerwone-do-obiadu-412352.jpg)