Sposób przygotowania:
Pyszne zielone pesto
Delikatnie nożem lub najlepiej obieraczką do warzyw tniemy parmezan na cieniutkie plasterki. Następnie przygotowujemy kilka orzechów włoskich, lub jeśli ktoś ma to najlepiej orzechy pinii, i łuskamy je ze skorupek.
Dobrze sprawdzą nam się tutaj świeże orzechy, lecz wiadomo nie każdy ma dostęp i nie zawsze jest sezon. Ząbki czosnku kroimy na plasterki. Bazylię (UWAGA: musi być duża z dużymi liśćmi) obieramy z największych liści.
Wszystko blendujemy z oliwą pesto gotowe, smacznego!
Dobrze sprawdzą nam się tutaj świeże orzechy, lecz wiadomo nie każdy ma dostęp i nie zawsze jest sezon. Ząbki czosnku kroimy na plasterki. Bazylię (UWAGA: musi być duża z dużymi liśćmi) obieramy z największych liści.
Wszystko blendujemy z oliwą pesto gotowe, smacznego!