Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Marchew z brukwią – jarzynka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Okazuje się , że zapomniana u nas brukiew jest bardzo popularna w Anglii. Jadana jest gotowana ,pieczona.

   Marchew z brukwią – jarzynka

Składniki:

Marchew z brukwią – jarzynka

 

  • 4 średnie marchewki
  • 1/3 brukwi
  • 1 łyżka masła
  • Szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Marchew z brukwią – jarzynka
Marchewkę i brukiew obrać . Pokroić w słupki. Zalać zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować przez 15 minut. Odcedzić dodać masło , lekko osolić i lekko dodusić z masłem, przez 5 minut , delikatnie potrząsając garnkiem.Jarzyny powinny być jędrne , nie rozgotowane .

Tagi:

marchewka