laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Marchew z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawy przepis dwa w jednym

Marchew z mięsem

Składniki:

Marchew z mięsem

 

  • kg marchwi
  • 30 dag mięsa
  • 2 cebule
  • veeta
  • sól pieprz
  • łyżka octu
  • łyżka cukru
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Marchew z mięsem
Marchew obieramy myjemy i kroimy w małą kostkę.Gotujemy w wodzie z dodatkiem 1/2 łyżki cukru i szczypty soli aż będzie miękka.Cebulę obieramy i drobno kroimy. Mięso myjemy i kroimy w małą kostkę,obsmażamy na patelni.Wlewamy 1/2 szkl wody i dusimy około 15 minut. Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę i marchew chwilę dusimy.Do smaku przyprawiamy solą ,pieprzem i vegetą.Na 10 minut przed końcem duszenia dodajemy ocet i cukier.Wszystko mieszamy i podajemy z ryżem.