oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Marchewka dietetyczna (puree)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne puree, niedługo chętnie spróbuję ten przepis...

Marchewka dietetyczna (puree)

Składniki:

Marchewka dietetyczna (puree)

 

Sposób przygotowania:

Marchewka dietetyczna (puree)
Marchewkę wyszorować, obrać, pokrajać na kawałki o długości 3-4 cm i gotować z dodatkiem soli i cukru, aż będzie zupełnie miękka ok 30 min. Następnie przetrzeć przez sito do rondelka, dodać mleko wymieszane z mąką i zagotować mieszając. Jeśli jest zbyt gęstą, wlać trochę wywaru z gotowania. W dietach nie ograniczających tłuszczu - można dodać 1 łyżeczkę świeżego masła. Marchewka młoda gotuje się ok. 15 min.