eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Marchewka Eli z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna jarzynka zamiast marchewki z groszkiem.

Marchewka Eli z fasolką szparagową

Składniki:

Marchewka Eli z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Marchewka Eli z fasolką szparagową
Z umytej fasolki odciąć końcówki,pokroić w ukośne plastry,zalać wrzątkiem,dodać cukier,sól,ugotować na pół miękko i odcedzić(wywar można dodać do zupy jarzynowej).Umytą i obraną marchewkę pokroić w kostkę,zalać małą ilością wody,posolić i ugotować na pół miękko.Dodać odcedzoną fasolkę i gotować razem do miękkości.Do ugotowanych warzyw dodać masło,oprószyć mąką,popieprzyć,wymieszać dokładnie i pogotować jeszcze chwilę żeby mąka zagęściła jarzynkę.Smacznego!