allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Marchewka smażona z cytryną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Oryginalny dodatek do dań z drobiu.

Marchewka smażona z cytryną

Składniki:

Marchewka smażona z cytryną

 

  • 1 kg małych marchewek,
  • 2 jajka,
  • łyżeczka cukru,
  • 0,5 łyżeczki skórki otartej z cytryny,
  • 4-5 łyżek masła
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Marchewka smażona z cytryną
Marchewki obrac i ugotowac w całości do miękkości w osolonym wrzątku z odrobina masła. Odcedzic. Jajka roztrzepac na talerzu, posolic i dodac skórkę cytrynową i cukier. Marchewki panierowac w jajku i smażyc ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle.