Sposób przygotowania:
Marchewka z groszkiem i pieczarkami
Cebule białą małą lub połowę większej obieramy z łupiny i siekamy drobno. Groszek zielony najlepiej świeży albo mrożony przelewamy wodą. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę ,można użyć mrożonej kostki.Na dużej patelni rozpuszczamy masło , podsmażamy posiekaną cebulkę. Następnie dodajemy plasterki pieczarek - mieszamy i chwilę smażymy . Dokładamy marchewkę i groszek. Smażymy ok 5 min. Do 1,5 szklanki gorącej wody wkładamy kostkę rosołową - rozpuszczamy. Do warzyw na patelnie dodajemy łyżkę mąki mieszamy i zalewamy bulionem. Dusimy do miękkości warzyw. Doprawiamy pieprzem do smaku. Zalewamy śmietaną i chwilę gotujemy aż sos zgęstnieje. Podajemy z ryżem lub z ziemniakami