Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1314]

Marchewka z imbirem (dla diabetyków)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 69
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowana marchewka jest pysznym dodatkiem do obiadu, jak zarówno - samodzielną przekąską! Marchewka została przygotowana wg przepisu pewnej dietetyczki i jest zgodne z wymogami diety dla diabetyków.

Marchewka z imbirem (dla diabetyków)

Składniki:

Marchewka z imbirem (dla diabetyków)

 

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Marchewka z imbirem (dla diabetyków)

Sezam:

Marchewka z imbirem (dla diabetyków)
Ziarenka powinny być delikatnie zarumienione.

Sezam uprażyć na suchej patelni. Należy uważać, aby się nie przypalił.

Marchew:

Marchewka z imbirem (dla diabetyków)
Gotowa marchewka powinna być delikatnie chrupiąca.

Marchewki należy obrać, umyć i osuszyć za pomocą ręcznika kuchennego. Kolejne warzywa pokroić w słupki o długości około 10 cm i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie trzeba zmniejszyć ogień, a całość smażyć do momentu, aż marchew będzie prawie miękka.

Całość:

Marchewka z imbirem (dla diabetyków)
Ilośćimbiru mozna dostosować do własnego smaku.

Gotową marchewkę przełożyć na większy talerz. Imbir należy obrać i drobno zetrzeć. Wyciekającym sokiem trzeba skropić marchewkę. Całość posypać uprażonym sezamem, oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Marchewka najlepiej smakuje letnia.