Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Marchewka z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Marchewka z kukurydzą to bardzo smaczny dodatek do dania z mięsem lub sadzonych jajek i ziemniaków. Smacznego.

Marchewka z kukurydzą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewka z kukurydzą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewka z kukurydzą
Marchewkę obrać, pokroić w pół krążki. Wsypać do garnka, zalać niewielką ilością wody, wsypać odrobinę soli i ugotować. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, lekko podsmażyć, wsypać ugotowaną marchewkę i osączoną z zalewy kukurydzę, wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać, podawać na ciepło.
Marchewka z kukurydzą
Marchewkę obrać pokroić w pół krążki zalać odrbiną wody
Marchewka z kukurydzą
Masło i mąkę podgrzać zrobić jasną zasmażkę
Marchewka z kukurydzą
Wsypac ugotowaną marchewkę i osączoną kukurydzę
Marchewka z kukurydzą
Wymieszać zagotować doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny