Walia

Walia

Kucharz
[Przepisów: 13]

Marchewka zabielana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny dodatek do obiadu na ciepło :)

Marchewka zabielana

Składniki:

Marchewka zabielana

 

  • marchewki pokrojone w kostkę,talarki, półtalarki jak kto lubi :)
  • cukier, sól,sok z cytryny do smaku
  • łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • łyżka kwaśnej śmietany 12%

 

Sposób przygotowania:

Marchewka zabielana
Marchewki obieramy, myjemy, następnie kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą tak by zakryła marchewkę. Doprawiamy solą i cukrem. Gotujemy około 20 min. (do miękkości). Zaciągamy mąką i śmietaną. Następnie doprawiamy jeszcze odrobiną soku z cytryny. Dodajemy masło i mieszamy aż się rozpuści. Pozostaje tylko sprawdzić jak nam pysznie wyszła:)
Smacznego

Tagi:

marchewka