eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Marchewkowa pasta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta marchewkowa - idealna do kanapek i nie tylko.

Marchewkowa pasta

Składniki:

Marchewkowa pasta

 

  • 2 duże marchewki
  • 3 duże łyżki majonezu
  • zioła ( wg. uznania)
  • mała łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Marchewkowa pasta
Marchewki myjemy, następnie obieramy. W miseczce rozrabiamy: majonez, zioła ( np. bazylię, oregano, zioła prowansalskie....) oraz małą łyżeczkę cukru. Obie marchewki ścieramy na tarce na małych oczkach. Tak utartą marchew dodajemy do wcześniej przygotowanego majonezu. Całość mieszamy. Odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce. Smacznego!!!