iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Marchewkowa patelnia ryżowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Marchewkowa patelnia ryżowa

Marchewkowa patelnia ryżowa

Składniki:

Marchewkowa patelnia ryżowa

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowa patelnia ryżowa
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni na maśle lub oleju podsmażamy cebule pieczarki i marchewkę. Doprawiamy pieprzem i sola pod koniec smażenia. Podlewamy bulionem i dodajmy ryż. Mieszamy. Doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem lub przyprawa uniwersalną. Pod koniec dodajemy posiekany szczypior.

Tagi:

ryż marchewka