Sposób przygotowania:
Marchewkowe ciasto Irenki
Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce na drobne wiórki. Orzechy dość grubo posiekać. Jaja utrzeć z cukrem na pulchną masę białą masę , dodać mąkę, sodę, proszek do pieczenia , cynamon i sól - zmiksować. Następnie dodać olej i również zmiksować. Na koniec wsypać posiekane orzechy i utartą marchewkę – wymieszać dokładnie łyżką. Masą napełnić dwie keksówki wyłożone papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 45 – 50 minut.
MagdaMM
edytaha
Madziu, jadłam to ciasto wiele razy i nawet do głowy mi nie przyszło, że można byłoby dodać do niego rodzynki. Wydaje mi się, że z samymi orzechami jest idealne :)
2milutka
edytaha
Agatko, teraz chyba taka moda, że wszyscy pieką ciasta i ciasteczka marchewkowe. I słusznie, bo pyszne są wszystkie po kolei :)
gosia56