Sposób przygotowania:
marchewkowo-grzybowe kotleciki z ryżem
Marchewki obieramy i gotujemy do miękkości.Po ugotowaniu kroimy drobno lub ścieramy na tarce.
Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy do uzyskania złotego koloru.
Torebkę ryżu gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Ser ścieramy na tarce.
Grzyby po oszyszczeniu gotujemy,a gdy ostygną mielimy w maszynce,.
Wszystki składniki razem mieszamy,do masy wbijamy jajko,doprawiamy do smaku i formujemy malutki kotleciki,które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.Podajemy z surówką i sosem pieczarkowym.
Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy do uzyskania złotego koloru.
Torebkę ryżu gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Ser ścieramy na tarce.
Grzyby po oszyszczeniu gotujemy,a gdy ostygną mielimy w maszynce,.
Wszystki składniki razem mieszamy,do masy wbijamy jajko,doprawiamy do smaku i formujemy malutki kotleciki,które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.Podajemy z surówką i sosem pieczarkowym.