teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

marchewkowo-grzybowe kotleciki z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

nawet dla smakoszy mięsa kotleciki staną się ulubioną potrawą

marchewkowo-grzybowe kotleciki z ryżem

Składniki:

marchewkowo-grzybowe kotleciki z ryżem

 

 

Sposób przygotowania:

marchewkowo-grzybowe kotleciki z ryżem
Marchewki obieramy i gotujemy do miękkości.Po ugotowaniu kroimy drobno lub ścieramy na tarce.
Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy do uzyskania złotego koloru.
Torebkę ryżu gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Ser ścieramy na tarce.
Grzyby po oszyszczeniu gotujemy,a gdy ostygną mielimy w maszynce,.
Wszystki składniki razem mieszamy,do masy wbijamy jajko,doprawiamy do smaku i formujemy malutki kotleciki,które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.Podajemy z surówką i sosem pieczarkowym.