Sposób przygotowania:
Marchewkowy sos do obiadu
Warzywa obieramy. Następnie marchewkę kroimy w grubszą kostkę, a cebulę w drobną. Na dno garnka wlewamy nieco oleju.
Do garnka przekładamy pokrojone warzywa, dodajemy kostki rosołowe i wlewamy 2 szklanki wody - dusimy pod przykryciem.
Kiedy warzywa są na pół miękkie to wlewamy śmietane, dodajemy sporo pieprzu i soli do smaku. Gotujemy na wolnym ogniu aż woda nie odparuje i sos nam zgęstnieje.
tak przygotowany sos marchewkowy podajemy do obiadu
Do garnka przekładamy pokrojone warzywa, dodajemy kostki rosołowe i wlewamy 2 szklanki wody - dusimy pod przykryciem.
Kiedy warzywa są na pół miękkie to wlewamy śmietane, dodajemy sporo pieprzu i soli do smaku. Gotujemy na wolnym ogniu aż woda nie odparuje i sos nam zgęstnieje.
tak przygotowany sos marchewkowy podajemy do obiadu