lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

marchwianka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dobry dodatek do m.in. ziemniaków i sadzonego jajka.

marchwianka

Składniki:

marchwianka

 

  • 3 marchewki,
  • 0,75 l wody,
  • łyżeczka vegety,
  • maga do smaku,
  • łyżka mąki,
  • 2 łyzki śmietany 18% w kartoniku

 

Sposób przygotowania:

marchwianka
Marchewke obieramy, kroimy w kosteczkę, wrzucamy do gorącej wody i gotujemy do miękkości.

Gdy marchewka już zmięknie dodajemy łyżkę vegety, magę(ok. poł łyżeczki) .Następnie łyżkę mąki rozrabiamy w ok 2 łyzkach zimnej wody i wlewamy do gotującej się marchewki, mieszamy.Po chwili dodajemy śmietankę, mieszamy i gotowe! Można marchwiankę sobie doprawić bardziej -to już rzecz gustu.

Tagi:

marchewka