jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Marchwiowo-jabłkowy deser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Do deseru można także dodać rodzynki, orzechy lub inne ulubione bakalie.

Marchwiowo-jabłkowy deser Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchwiowo-jabłkowy deser

 

 

Sposób przygotowania:

Marchwiowo-jabłkowy deser
Marchew obieramy ze skórki. Obraną kroimy w dość grubą kostkę. Między czasie masło topimy. Do rozpuszczonego dodajemy pokrojoną marchew oraz cukier waniliowy. Całość dusimy do momentu jak marchew stanie się miękka. Jabłka obieramy i także kroimy w grubą kostkę. Skrapiamy je sokiem z cytryny, a następnie dodajemy do miękkiej marchwi wraz z cynamonem. Dusimy do momentu jak staną się miękkie. Całość ewentualnie słodzimy do smaku. Gotową masę przekładamy do pucharków. Delikatnie studzimy, dekorujemy bitą śmietana oraz cynamonem i podajemy.
Marchwiowo-jabłkowy deser
marchew obieramy ze skórki i kroimy w kostkę
Marchwiowo-jabłkowy deser
jabłka obierany ze skórki, usuwany gniazda nasienne i kroimy w kostkę
Marchwiowo-jabłkowy deser
masło rozpuszczamy w garnku. Dusimy na nim marchew.
Marchwiowo-jabłkowy deser
Do miękkiej marchwi dodajemy jabłka. Całość chwilkę dusimy i doprawiamy