Sposób przygotowania:
Marynowana papryka
Paprykę dokładnie myjemy, wykrawamy z niej gniazda nasienne oraz wszystkie białe błonki. Następnie kroimy ją na ósemki i wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Po zagotowaniu się wody obgotowujemy paprykę przez 3 minuty. Po tym czasie odlewamy wodę i gorące papryki przekładamy do słoików, do których wrzucamy po kilka ziarenek pieprzu i angielskiego ziela. Następnie całość zalewamy gorącą zalewą i od razu zakręcamy słoiki. Odwracamy je do góry dnem i szczelnie przykrywamy kocem. Słoiki mają tak stać, aż całkowicie ostygną.
W czasie gdy papryki będą się gotowały przygotowujemy zalewę.
Wszystkie składniki zalewy wlewamy do garnka i zagotowujemy.
W czasie gdy papryki będą się gotowały przygotowujemy zalewę.
Wszystkie składniki zalewy wlewamy do garnka i zagotowujemy.