Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Marynowane cebulki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Takie cebulki możemy użyć do sałatek lub dekoracji potraw. Aromatyczne i pyszne. Polecam przygotować kilka słoiczków.

Marynowane cebulki

Składniki:

Marynowane cebulki

Zalewa:

Dodatkowo:

  • około pół kilo małych cebulek
  • koper

Sposób przygotowania:

Marynowane cebulki
1. Składniki zalewy przekładamy do garnka, zagotowujemy i studzimy.

2. Cebulki obieramy i dokładnie myjemy, następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy około 2-3 minuty, następnie odcedzamy.

3. Cebulki przekładamy do słoików. Zalewamy przestudzoną zalewą, wkładamy koper, zakręcamy i pasteryzujemy około 10 minut.

4. Studzimy i przenosimy do spiżarni.