aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

marynowane gruszki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gruszki z occtem i przyprawami.

marynowane gruszki

Składniki:

marynowane gruszki

 

  • 1 kg gruszki,
  • 0,25 szklanki ocet,
  • 0,5 szklanki woda,
  • 1/3 szklanki cukier,
  • cynamom, goździki

Sposób przygotowania:

marynowane gruszki
Gruszki w occie nadają się do deserów lub do jedzenia same. Gotujemy 0,5 litra wody i dodajemy do niej 1/3 szklanki cukru. Powstanie nam syrop. Do takiego syropu wkladamy gruszki w calosci i gotujemy, dodajemy przprawy- cynamon i gozdziki. Wyjmujemy gruszki jesli sa juz miekkie, a do zalewamy dolewamy ocet i gotujemy. Gruszki wkaldamy do sloikow i zalewamy zalewa. Pasteryzujemy.

Tagi:

gruszki