eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Marynowane talarki cukinii Eli z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Często do grillowanych mięs przygotowuję warzywa z grilla. Tym razem były marynowane talarki cukinii.

Marynowane talarki cukinii Eli z grilla

Składniki:

Marynowane talarki cukinii Eli z grilla

cukinia

marynata

  • 100 ml oleju
  • 1 duża łyżka przyprawy do skrzydełek

Sposób przygotowania:

Marynowane talarki cukinii Eli z grilla

przygotowanie cukinii

Marynowane talarki cukinii Eli z grilla
Z umytych i osuszonych cukinii odciąć końcówki.

Cukinie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Odciąć końcówki.

przygotowanie cukinii cd

Marynowane talarki cukinii Eli z grilla
Cukinie pokroić na 1 centymetrowe talarki.

Obydwie cukinie pokroić na jedno centymetrowe talarki.

przygotowanie cukinii cd

Marynowane talarki cukinii Eli z grilla
Wymieszać olej z przyprawą i marynować cukinię.

Olej połączyć z przyprawą do skrzydełek i posmarować cukinię. Marynować cukinię 12 godzin w lodówce.

grillowanie cukini

Cukinię wyjąć z lodówki i usunąć marynatę z talarków. Ułożyć cukinię na tackach aluminiowych wysmarowanych olejem i piec na grillu z obu stron na rumiano. Smacznego!