OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Wielowarzywne danie z mięsem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 20

Smak, aromat i zdrowie zamknięte w garnku. Cukinia, papryka, kukurydza, pomidory, ziemniaki, pieczarki mięso i kiełbasa - genialne połączenie.

Wielowarzywne danie z mięsem i pieczarkami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Wielowarzywne danie z mięsem i pieczarkami

 

  • 5-6 cukinii
  • cebula
  • pojedyńczy duży filet z kurczaka
  • 2 laski kiełbasy (ok. 350g)
  • 12 drobnych młodych ziemniaków
  • papryka (ok. 250g)
  • puszka kukurydzy
  • 4 pomidory
  • 250g pieczarek
  • przyprawy: sól , oregano , majeranek , złocista przyprawa do kurczaka, przyprawa do ziemniaków
  • ok. 0,8l bulionu pieczeniowego

Sposób przygotowania:

Wielowarzywne danie z mięsem i pieczarkami
Mięso oczyścić, pokroić na drobne kawałki i przyprawić majerankiem, oregano, złocistą. Posolić.

Cebulę pokroić w półplastry, podsmażyć na oleju. Wrzucić na nią pokrojona na drobne kawałki kiełbasę i mięso.

Pieczarki obrać i pokroić. Usmażyć w osobnym garnku. Następnie dodać do mięsa. Mieszać co jakiś czas i wszystko trzymać pod przykryciem.

Pomidory i paprykę pokroić na kawałki. Wsypać do garnka. Cukinię i ziemniaki obrać, skroić na kawałki o średniej wielkości. Również dodać do garnka, posypać przyprawą do ziemniaków. Wymieszać.

Dolać bulion i doprowadzić do wrzenia. W międzyczasie wsypać kukurydzę.

Gotować aż wszystko zmięknie.
Wielowarzywne z mięsem i pieczarkami
na cebuli podsmażamy mięso i kiełbasę pod przykryciem
Wielowarzywne z mięsem i pieczarkami
dodajemy pokrojone pomidory i paprykę, mieszamy
Wielowarzywne z mięsem i pieczarkami
dodajemy cukinię pokrojoną na kawałki i mieszamy
Wielowarzywne z mięsem i pieczarkami
wsypujemy ziemniaki przyprawe do ziemniaków i gotujemy
Wielowarzywne z mięsem i pieczarkami
zalewamy bulionem i dodamy kukurydzę