Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana kurczakiem i pomidoramiPrzygotowanie mięsa
Udko gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane mięso obieram ze skóry i kości. Mięso kroję na mniejsze kawałki.
Pomidory zaparzam we wrzątku i kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w małą kostkę. Na oliwie szklę cebulę. Dodaję pokrojone mięso.
Przygotowanie farszu
Następnie dodaję pomidora. Smażę około 5 minut. Dodaję koncentrat pomidory. Smażę jeszcze przez 3 minuty.
Farsz doprawiam do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Przygotowanie cukinii
Cukinie przekrawam na pół. Usuwam gniazda nasienne.
Faszerowanie
Wgłębienia w cukiniach wypełniam przygotowanym farszem. Cukinię układam w naczyniu żaroodpornym.
Na warzywach rozkładam kawałki masła. Cukinię piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Jagodowa
Magdalena88