Sposób przygotowania:
Masa cukrowa do tortu
Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie, po odstawieniu jej na okres około 5-10 minut (ja odstawiam zazwyczaj dla pewności na 10) ustawiamy ją na garnku z gotującą się wodą.Wtedy żelatynę rozpuszczamy ciągle mieszając łyżką. Po rozpuszczeniu dodajemy naszą glukozę. Po okresie 60 sekund ściągamy z ognia i zaczynamy dodawać po troszku ok 2 łyżek przesianego cukru pudru, osobiście polecam firmę KUPiec. Mieszamy, w momencie gdy już widać,że do masy łyżką nie dodamy więcej cukru pudru, przekładamy na stolnicę i dłońmi po trochu wgniatamy cukier. Masa będzie plastyczna i nie będzie się kleić do rąk-to oznaka ,że już jest gotowa i pozostaje tylko nasza inwencja twórcza. Ps. polecam masę cienko wałkować na tort, gdyż jest jak wiadomo bardzo słodka. Przy jej wałkowaniu podsypywać stolnicę cukrem pudrem.