Sposób przygotowania:
Masa cukrowa z pianek
W garnku zagotowujemy wodę, wkładamy na nią metalowa miskę i wkładamy garść pianek dodając gorącą wodę. Całość roztapiamy dodając po kilka pianek. Na koniec dodajemy barwnik spożywczy jeśli chcemy inny kolor i dokładnie mieszamy. Masę piankową ściągamy z kąpieli wodnej i dodajemy trochę cukru pudru, mieszamy. Można szybciej rozpuścić pianki w mikrofalówki (ja tak zrobiłam). Puder przesiać na blat lub stolnicę, rozpuszczone pianki przerzucić na cukier puder i zarabiać około 5 minut tak aby masa była elastyczna i uzyskała odpowiednią konsystencję (konsystencja ciasta pierogowego) tak by nie przyklejała się do rąk. Masę nakładamy na tort tuż po przygotowaniu (lub zawinąć w folię spożywczą gdy nie potrzebujemy jej od razu) wałkując podsypujemy mąką ziemniaczaną. Nakładamy masę na krem na bazie masła. Mi z podanych składników wyszło 680 g masy cukrowej.