Sposób przygotowania:
Masa cukrowa Elfi
W gorącej wodzie rozpuściłam żelatynę a następnie dosypałam glukozę. Wyszło mi ok 0,5 szklanki, ale broń boże całej nie zużywajcie! Wyjdzie Wam masy cukrowej na 2 tygodnie roboty... Całość wymieszałam. Proponuję dodać jakiegoś olejku zapachowego. Wsypałam około szklankę cukru pudru do miski. Ja cukier puder robię sama - mielę zwykły cukier w młynku do kawy. I tak dolałam ok połowę wywaru z żelatyny i glukozy. I teraz już z górki...ciągle mieszamy i mieszamy....i dosypujemy cukru pudru..i mieszamy aż wyjdzie plastelina.Cukier puder wchodzi chętnie i obficie w całą masę. Masa musi być plastyczna, i możliwa do rozwałkowania. Wałek można posypać lekko męką ziemniaczaną aby się nie przyklejał.Część masy zabarwiłam sobie na niebiesko i zielono. Wałkujemy na cieniutki placek i wycinamy foremkami dowolne wzroki