A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Masa czekoladowa do wafli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

masa powoduje, ze wafle są nadal chrupiące i pyszne

Masa czekoladowa do wafli

Składniki:

Masa czekoladowa do wafli

 

  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 1/3 szklanki wody
  • 2 łyżeczki ciemnego kakao
  • 1,5-2 szklanki mleka w proszku

Sposób przygotowania:

Masa czekoladowa do wafli
Margarynę kroimy i wrzucamy do garnka,podlewamy wodą i dodajemy cukier z kakao.Rozpuszczamy,nie zagotowujemy.Do lekko przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku i miksujemy,krem powinien być półpłynny,ale bez problemu dawać się rozsmarować na waflach.Przełożone wafle dociskamy (np.garnkiem z wodą) i pozostawiamy do zastygnięcia,deser powinien być gotowy po ok.2 godz.SMACZNEGO.

Tagi:

masa wafle