góralka

góralka

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Masa do wafli (andrutów)

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

szybka masa do wafli, które uwielbiają misie

Masa do wafli (andrutów)

Składniki:

Masa do wafli (andrutów)

 

  • 3 całe jajka
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • 1 kostka masła
  • 3 łyżki kakao
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Masa do wafli (andrutów)
Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić na parze do rozpuszczenia cukru, na gładką, pulchną masę. Zestawić z ognia, dodać rozdrobnioną kostkę masła i przesiane przez sitko kakao. Wszystko dokładnie wymieszać. Do powstałej masy można dodać zmielone orzechy. Smarować wafle masą, odstawić do chłodnego pomieszczenia obciążając je deseczką.

Tagi:

jajko jajka