mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Masa kubusiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna masa do przekładania ciast:)

Masa kubusiowa

Składniki:

Masa kubusiowa

 

  • 1 litr soku Kubuś
  • 3 szt. budyniu śmietankowego
  • 1 kostka masła
  • 2 szt. galaretki (dowolny smak)

 

 

Sposób przygotowania:

Masa kubusiowa
Do garnka wlewam sok Kubuś, dodaję 3 opakowania budyni w proszku, mieszam dokładnie i zagotowuję, zdejmuję z ognia.
Do masy dodaję masło w kostce (ale wcześniej pokrojone) i wsypuję 2 galaretki, dokładnie miksuję, studzę i letnią masę wylewam na biszkopt.
Wstawiam do lodówki do schłodzenia.