marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Masa pistacjowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Orzeszki rozłupać dziadkiem do orzechów,a potem uprażyć 1-2 min. na patelni z cukrem trzcinowym.Zmieszać z serkami i przekładać masą ciasta.

Masa pistacjowa

Składniki:

Masa pistacjowa

 

  • 2-3 opakowania serków Philadelfia,
  • 1/4 kg.pistacji,
  • 2-3 łyżki cukru trzcinowego.

Sposób przygotowania:

Masa pistacjowa
Pistacje rozłupywać można nawet palcami jeśli łupinki są rozwarte, w innym przypadku trzeba pomagać sobie dziadkiem do orzechów. Gotowe orzeszki wsypać na suchą patelnię i zasypać paroma łyżkami cukru i prażyć krótko 1-2 min. na małym ogniu, przemieszać, zestawić patelnię na bok,a zawartość przesypać do niewielkiej miski, dodać serki z pudełek.Wymieszać. Masę stosować do przekładania wafli lub upieczonych blatów biszkoptowych.