Andrzej8651

Andrzej8651

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Masa rodzynkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

masa rodzynkowa do ciast przekładanych.

Masa rodzynkowa

Składniki:

Masa rodzynkowa

 

  • 250 g cukru
  • 1/8 szklanka wody
  • 1 cytryna
  • 1 kieliszek alkoholu
  • 200g rodzynków

 

Sposób przygotowania:

Masa rodzynkowa
Sposób wykonania: ugotować syrop z cukru na wodzie. Namoczyć rodzynki opłukać i dodać do przygotowanego syropu. Następnie wycisnąć sok z cytryny i także dodać wraz z alkoholem. Masa rodzynkowa nadaje się na różnego rodzaju ciasta przekładane a także na torty. Gotowe ciasto można oblać polewa czekoladowa, żeby ładnie wyglądało życzę smacznego.