Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Masa waniliowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Niezastąpiona masa do przekładania ciast i tortów

Masa waniliowa

Składniki:

Masa waniliowa

 

  • 30 dag masło,
  • 5 łyżek cukier,
  • 3 szt jajka,
  • 1 łyżka cukier waniliowy,
  • 1/2 łyżeczki aromat waniliowy,
  • do smaku sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Masa waniliowa
Masło utrzeć na pulchną masę. Jajka ubić na parze z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy zaczną brzegi obsychać, zdjąć z pary i ubijać do ostudzenia. Następnie powoli dodawać do masła, ciągle ucierając. Pod koniec dodać sok z cytryny i aromat.

Tagi:

jajko jajka