marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Masa z czekolad Milki.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 550
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Składniki rozetrzeć w miseczce na parze, dodając stopniowo składniki.Odstawić i wystudzić masę.Schłodzić.Podawać.

Masa z czekolad Milki.

Składniki:

Masa z czekolad Milki.

 

  • 4-5 tabliczek czekolad "Milka" z różnymi smakami,np.crispy.,
  • 3-4 żółtka,
  • 100 g.masła,
  • 30 ml. brandy,
  • kartonik śmietanki 30 %.

Sposób przygotowania:

Masa z czekolad Milki.
Czekolady rozpakować, połamać oraz rozpuścić w rondelku ze śmietanką, masłem i żółtkami. Mieszać na małym ogniu, nie dopuszczając, aby masa wykipiała, dodać także miarkę brandy. Po czym zestawić na bok i wystudzić masę. Przełożyć masę do pucharków i wstawić do lodówki, wtedy gdy będzie zupełnie wystudzona. Po 40 min. wyjąć pucharki z deserem i podawać.

Tagi:

czekolada