Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Masa z jaj i majonezu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pasta, do smarowania kanapek

Masa z jaj i majonezu

Składniki:

Masa z jaj i majonezu

 

  • gęsty majonez np. kielecki 2 łyżki
  • seler kawałek
  • sok z cytryny
  • jajka 2 - 3 szt
  • posiekane marynowane grzyby kilka szt
  • lub mały ogórek konserwowy
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Masa z jaj i majonezu
Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, zetrzeć na tarce, lub rozgnieść w miseczce widelcem. Seler zetrzeć na drobnej tarce, skropić sokiem z cytryny, dodać jajka, majonez oraz posiekane grzybki lub ogórek, wymieszać, przyprawić do smaku solą.