marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Masełko kminkowe solone.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Masło wypakować z opakowania i dać do niedużego garnka,dosy- -pać kminku i dosolić trochę i zmiksować na gładką masę.Schł- -odzić z pół godz

Masełko kminkowe solone.

Składniki:

Masełko kminkowe solone.

 

  • 1 opakowanie solonego masła lub nie,
  • 1 torebka kminku,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Masełko kminkowe solone.
Masło solone lub niesolone wypakować z pudełka i przełożyć do
średniego garnka,wsypać z torebki kminek i dosolić w razie jakby
masło było łagodne(bez soli).Zmiksować blenderem z ok.8-10 min.
Przełożyć masełko z garnka do pojemniczka plastykowego i dać
do schłodzenia.Po schłodzeniu smarować nim pieczywo.