darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Masełko koperkowo-czosnkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Masełko czosnkowe do ziemniaczków pieczonych, na tosty

Masełko koperkowo-czosnkowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Masełko koperkowo-czosnkowe

 

Sposób przygotowania:

Masełko koperkowo-czosnkowe
Na wpół miękkie rozgniatamy widelcem na talerzyku lub w miseczce. Dodajemy posiekany koperek i rozgnieciony w prasce czosnek. Doprawiamy solą i dokładnie mieszamy. Masę wkładamy do foliowego woreczka i formujemy kulkę. Tak uformowane wkładamy na godzinę do zamrażalnika. Jeżeli jeszcze nie stwardnieje, potrzymać w zamrażalniku. Podawać do gorących tostów lub pieczonych ziemniaków, np. z grilla.
Masełko koperkowo-czosnkowe
masło rozgniatamy widelcem i dodajemy czosnek z koperkiem
Masełko koperkowo-czosnkowe
w foliowym woreczku formujemy kuleczkę lub inny dowolny kształt