marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Masełko orzechowe na pikantnie.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Orzechy włoskie lub pistacje rozłupać i posiekać,czosnek zmiażdżyć,wymieszać z masłem,dodać resztę.Formować rulon z masy,zwinąć w folię.

Masełko orzechowe na pikantnie.

Składniki:

Masełko orzechowe na pikantnie.

 

  • 125 g.miękkiego masła Pilos,
  • 60 g.siekanych pistacji lub włoskich orzechów,
  • 3-4 ząbki czosnku,
  • sól,
  • 2 łyżki chrzanu ostrego tartego,
  • łyżeczka oregano suszonego,
  • folia spożywcza.

Sposób przygotowania:

Masełko orzechowe na pikantnie.
Orzechy włoskie lub pistacje rozłupać i posiekać,czosnek obrać
i przecisnąć przez praskę,wymieszać z masłem,dwiema łyżkami chrzanu ostrego,solą oraz ziołami suszonymi jak oregano.Uformować z masy rulon,ściśle zwinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki.Na 5 min.przed podaniem wyjąć masło z
lodówki i pokroić na plastry.

Tagi:

tarta