marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Masełko pietruszkowe solone.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Masło rozpakować i dać do dużego garnka i uruchomić mikser,mi- -eszać 5 min.Potem dodać opłukaną i drobno posiekaną natkę i sól.Zmiksować.

Masełko pietruszkowe solone.

Składniki:

Masełko pietruszkowe solone.

 

  • 1 kostka masła,np.Ekstra,
  • pęczek natki zielonej,
  • 2 łyżeczki soli.

Sposób przygotowania:

Masełko pietruszkowe solone.
Wypakować kostkę masła z papierka do garnka.Uruchomić mikser
i miksować masło z 5 min.Następnie dodać opłukaną wcześniej i
drobno posiekaną natkę pietruszki oraz dwie łyżeczki soli i ponownie zmiksować całość.Dać do schłodzenia.