marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Masełko śledziowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Śledzie oczyścić,opłukać i wyciąć nożem tuszkę,odrzucić resztę.Kostkę masła dać do garnka wraz z tuszkami rybnymi.Zmiksować,dodać koperku.

Masełko śledziowe.

Składniki:

Masełko śledziowe.

 

  • 4 średnie i świeże śledzie,
  • masło niesolone"Lurpak",
  • sól w zależności od słoności ryb,
  • szczypta ziół suszonych lub koperku świeżego.

Sposób przygotowania:

Masełko śledziowe.
Świeże śledzie z targu oczyścić z skór,odciąć główki,ogonki,płetwy.
Tuszki wygarnąć nożykiem i dać do garnka wraz z kostką masła i
miksować.W przerwie miksowania,opłukać koperek świeży,posiekać i dać do garnka.Można też dać suszonych ,roztartych ziół zamiast koperku oraz łyżeczkę soli w zależności od
słoności ryb lub nie solić wcale.Zmiksować masło ponownie i wyłożyć łyżką do miseczki lub maselniczki.Podawać z pieczywem
ziarnistym lub białym.